Helse

Alle barn og unge burde være fysisk aktive minimum 60 minutter hver dag, og aktivitetene skal være variert og inkludere både lav og høy intensitet.

Undersøkelser viser at fysisk aktivitet er med på å fremme barn og unges psykiske, fysiske og sosiale helse. Varierende aktivitet er også med på redusere andre former for helseutfordringer, som overvekt ensomhet, lavt selvbilde osv.

(Kilde. NIH)

Man ser sammenhenger mellom stillesitting og kroppsvekt, motoriske ferdigheter, kognitiv utvikling og risikofaktorer til hjerte- og karsykdommer blant barn og unge.​​

Det viser seg også at barn og unge som bruker mye tid foran skjerm som tv, pc og nettbrett, rapporterer dårligere psykisk helse enn barn og unge som bruker mindre skjerm.

(Kilde. Direktoratet for E-helse)

UTFORDRET er opptatt av å motivere og inspirere alle barn, unge og eldre til å "komme seg opp av sofa`n», og ut i frisk luft. Det er ikke alltid så lett å finne på hva man skal gjøre, men med Playfinity ballen har du alt du trenger. Ved å å leke/spille enten alene, eller sammen med andre er vi sikker på at du vil oppleve å få bedre humør, økt mestringsfølelse og kanskje en ny venn eller to. Det er nemlig slik at når du leker med Playfinity ballen, og andre ser på, vil de også leke/spille med deg. 

Playfinity ballen gir deg med andre ord mange fordeler for kropp og sinn. I tillegg har du med mobilen din til enhver tid hvis du trenger å bruke den.

Utfordret av Sander Sagosen

 

Sander Sagosen er på verdenslaget i håndball og han utfordrer DEG!

 Dette er et av mange spill som kan utfordre deg og dine venner. Se om du kan komme over 4000 poeng som Sander Sagosen og de andre håndballlandslagspillerne klarer. 

Playfinity kan brukes til det meste!

Lek og spill

 

Klikk for å velge kategori:

SPILLENE

VIDEO

HVA SIER BARNA?

KOM I GANG MED PLAYFINITY

 

Produktet

Playfinity er en spillkonsoll for utendørslek. Produktet ble utviklet noen norske pappaer som hadde sett seg lei av at deres barn helst ville sitte inne og spille på mobil eller på en spillkonsoll. De ville skape et produkt som kombinerte teknologi og lek, men som allikevel fikk barna i utendørs aktivitet. Produktet som ble utviklet kaller vi Playfinity. 

Spilte med Bestefar i går, han slo meg i å kaste høyt men jeg grisa han på kilometer i timen" – Pernille 11 år

Playfinity - en spillkonsoll du får plass til i lommen

Med Playfinity konsollen har du mange muligheter for aktiv lek: Vi har laget en spillkonsoll som passer i lomma, men også inn i, eller utenpå andre ting. Den er veldig smart, fylt med sensorer, en liten datamaskin og en radio som gjør at den kan kommunisere med smarttelefoner. Sensorene i konsollen registrerer alt i appen på mobilen som sender lyd ut og dataene blir poeng og utfordringer i spillet, -og vipps så er ballkasting blitt et dataspill!

 Er det Playfinity lett? - JA!

  • Last ned en Playfinity®-app.

  • Hold ballen mot mobilen. – Pip, så er du med!

  • Trykk start, putt mobilen i lomma, og la lydeffektene ta deg inn i nye utendørsopplevelser

  • Se resultater på mobilen, og send utfordring til dine venner

  • Lag egne spill, del dem og bli best!

Du kan utfordre vennene dine?

Seff, det er ikke noe bedre en å se om du kan slå bestevennen i det spillet du selv har laget. Vi har også gjort det trygt, så du kun spiller med venner du fysisk har spilt med før.

Nyttige funksjoner:

  • Spill igjen ved å trykke på ball-knappen. Du slipper å gå bort til telefonen for å spille igjen og igjen...
  • Spillet starter ved første kast - hvis du vil komme fort igang, så er det bare å kaste etter klarsignalet.
  • Automatisk oppgradering - vi lager hele tiden bedre versjoner av software for spillkonsollen. Nå blir den automatisk oppgradert neste gang du skal spille.
  • Verdensrangering - spill for spill kan du se hvordan du ligger ann blant alle spillere i verden. Din rangering blir vist etter hvert spill som en del av resultatet.

Spillene

Last ned og bli kjent med alle mulighetene. Vi har laget forskjellige ballspill som du kan spille alene eller med venner så snart du har lastet ned appen. Flere spill kommer, - det er jo en spillplattform! 

 

High5 - Hvert nivå en ny utfordring.

Det hele starter enkelt, mål antall mottak på 30 sekunder. Men bli ikke lurt, -det blir fort vanskeligere å få den beste scoren. 

LAVA - Hvor høyt tørr du kaste?

Få så mange poeng du kan på ett minutt. Hver høyde meter gir 10 poeng. Det samme gjør et mottak. Mister du ballen i bakken, er spillet over, for bakken er  LAVA. 

ELECTRIC WALL - Hvor mange kast klarer du?

Du har 20 kast, du kan ikke se veggen, men du må få ballen over, ellers er spillet slutt. Få så mange av de 20 ballene over, men tiden går. 

EIFFEL TOWER - Tiden går.

Kast alle de 324 meterne Eiffeltårnet er høyt, på færrest mulig kast. Men mist ikke ballen, da blir du straffet. 

HIGHEST - Høyeste kast

 På ett av våre eventer var det en som kastet 22 meter! Klarer du høyere?

FASTEST - Hardeste kast

Kast så hard du klarer. Utfordre deg selv eller vennene dine.

CAMP SAGOSEN - Spillet du får utfordret kastearmen.

Få så mange poeng du klarer på 30 sek. Se om du kan komme over 4000 poeng som Sander Sagosen og de andre håndballlandslagspillerne klarer.

HØYERE OG HØYERE - Presisjon og høyde.

I høyere og høyere må du være presis, neste kast skal være høyere enn det forrige ellers mister du et av dine tre liv. Jo tettere på det forrige kastet jo mere bonus poeng

EVIG MOTTAK - Hvor mange ganger klarer du å ta i mot ballen?

Ta i mot så mange ganger du klarer uten å miste ballen.

EVIG FLYTID - Få poeng per sekunder i lufta

Fly så lenge du klarer til du mister ballen.

EVIG HØYDE - Hvor mange poeng klarer du?

Kast så høyt du klarer uten å miste ballen

LENGSTE FLYTID - Sjekk ut hvor langt du kaster

Fly så lenge du kan.

Utfordre vennene dine 

Velg et spill, sett en tidsfrist og start kampen. Du får beskjed når andre har spilt og når rekorden har skiftet eier, så er det bare å komme seg ut å ta opp kampen.

Lag spill selv!

Playfinity inspirerer barna til å bruke sin egen kreativitet. Med enkle grep kan du lage nye ballspill helt selv, dele med venner og utfordre hverandre. 

Del din spillidé med oss.

Vi leter hele tiden etter nye spennende måter å spille Playfinity® på. Har du en god idé til nye ballspill eller andre måter å leke på, så del det med oss så skal vi se hva vi kan mekke på Playfinity® labben.