Prøv vår nyhet Elvepadling på Akerselven

Opplev Oslo annerledes! Ta en padletur med en guide på en elv som i mange hundre år har vært hjertet av industrien i Oslo.

Turen padles gjennom hjertet av byen, omringet med gamle og nye bygninger. Du vil padle ned til Grønland og gjennom en 500 m lang tunell som ender ved operaen. Her kan du padle litt rundt før båtene blir tatt opp på Sørenga og avslutter turen der.

Du får leie kajakk og vil få en gjennomgang med hovedinstruktøren. Likevel vil vi gjøre deg enda mer forberedt. Det hjelper lite å ha verdens beste kajakk om du ikker kommer deg inn i kajakken.

Det første du bør gjøre er å justere ryggstøtten (om kajakken har en slik) og avstanden mellom fotstøtter/rorpedaler og setet. Legg kajakken på en plen eller et annet mykt underlag. NB! Gjelder ikke kajakker som har fastmontert ror under akterstevnen, disse bør tilpasses mens de ligger på vannet. Skyv fotstøttene/rorpedalene inn til der du tror de skal være. Slakk ryggstøtten og sett deg ned i kajakken. Juster så fotstøttene/rorpedalene slik at føttene nesten er strake når du sitter i padlestilling og har tåballen mot fotstøtten. Juster til slutt den eventuelle ryggstøtten slik at den er så stram at den støtter deg i riktig sittestilling uten å hindre bevegelse i nedre del av ryggen.

Det er ikke alltid like enkelt å entre en kajakk eller å komme seg ut av den uten å velte. Finn en stein eller en brygge (fastpunkt på land) som er omtrent like høy som kajakkens akterdekk. Legg så åra flatt over akterdekket og fastpunktet. Når åra vektlegges stabiliserer du kajakken. Sett baken på akterdekket eller nede i kajakken (avhengig av hvor romslig sittebrønnen er) og stikk beina framover, under dekket. Skyv føttene fram til fotstøttene, mens du glir ned på setet. Hold deg fast i fastpunktet mens du gjør dette. Det er viktig å holde tyngdepunktet så midt i kajakken som mulig. Når du sitter støtt kan du feste spruttrekket eller ganske enkelt ta padlegrep og legge i vei.

Når du skal ut av kajakken, legger du først åra over akterdekket og fastpunktet på land, før du aker deg opp på akterdekket, trekker føttene etter og stiger ut av kajakken, mens du holder i åreskaftet. Hvis sittebrønnen er så romslig at du kan sette deg rett ned på setet og la føttene følge etter, eller reise deg rett opp fra setet, så gjør du selvsagt dette.

 Prøv ut Elvepadling på akerselven i dag og få 20 poeng på din profil >>>>>

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Gjennoppfrisk